Společnost QNAP aktualizuje QuTScloud Cloud NAS

Společnost QNAP® Systems, Inc. (QNAP) aktualizovala svůj operační systém pro Cloud NAS QuTScloud na verzi c4.5.4, s klíčovými novými funkcemi včetně podpory propustnosti úložiště a dostupnosti na cloudových službách OVHcloud, JustVPS a IONOS.

Propustnost úložiště pro vylepšený výkon QuTScloud
Virtuální zařízení QuTScloud lze nasadit do místních hypervisorů (VMware®, Hyper-V® a dalších) a vytvořit tak virtuální NAS. Kromě konfigurace virtuálních disků mohou uživatelé nyní používat propustnost fyzických disků (jak na hostitelském serveru, tak na JBOD) do virtuálního NAS s QuTScloud pro lepší výkon tím, že v systému souborů vynechají vrstvu abstrakce. To je zvláště užitečné pro intenzivní aplikace I/O – například v prostředí Hyper-V nejen disky hostitelského serveru, ale také připojené disky rozšiřujících jednotek QNAP SAS (TL-R1620Sep-RP a TL-R1220Sep-RP) lze používat jako propustnost do QuTScloud pro přímý raw přístup na disky.

Podpora více globálních cloudových služeb/platforem
QuTScloud přidává podporu pro OVHcloud, JustVPS, IONOS a bude brzy k dispozici na Exoscale’s Marketplace.

Od chvíle, kdy jsme na trh uvedli naše řešení Cloud NAS, jsme svědky stabilního celosvětového nárůstu využívání QuTScloud a pozitivní zpětné vazby uživatelů na flexibilitu, škálovatelnost a efektivitu cloudového NAS,“ uvedl Haru Lin, produktový manažer společnosti QNAP, a dodal: „Pokračujeme v rozšiřování našeho globálního dosahu v oblasti Cloud NAS a jsme nadšeni, že můžeme rozšířit naše partnerství s OVHcloud, evropským lídrem v oblasti cloud computingu a globálním poskytovatelem cloudu v hyper měřítku, abychom pomohli evropským organizacím s implementací multi-cloudových strategií v rámci podnikové transformace a agility.“

QuTScloud poskytuje uživatelům téměř identické uživatelské prostředí a funkce jako QTS, operační systém QNAP NAS. Integrované App Center nabízí širokou škálu bezplatných a prémiových aplikací pro zvýšení funkčnosti cloudového NAS a přidání dalších funkcí. Mezi klíčové funkce QuTScloud patří:

• Snadný přístup k souborům pomocí protokolů CIFS/SMB, NFS, AFP a iSCSI.
  • Připojte data k instanci QuTScloud z hlavního cloudového úložiště (přes HBS, HybridMount nebo VJBOD Cloud).
  • Zefektivněte procesy zálohování a obnovy pomocí snímků a verzování.
  • Rychlé vyhledávání souborů pomocí Qsirch – komplexního vyhledávače společnosti QNAP.

Další informace o QuTScloud naleznete na stránce https://www.qnap.com/go/solution/qutscloud-overview/