INDIAN MOTORCYCLE PŘEDSTAVUJE TOVÁRNÍ ZÁVODNÍ TÝMY PRO ROK 2024

• INDIAN MOTORCYCLE PŘEDSTAVUJE TOVÁRNÍ ZÁVODNÍ TÝMY PRO ROK 2024 A NAJÍMÁ TROJNÁSOBNÉHO AUSTRALSKÉHO ŠAMPIONA TŘÍDY SUPERBIKE TROYE HERFOSSE PRO ŠAMPIONÁTY KING OF THE BAGGERS® & SUPER HOOLIGAN®
  • Herfoss doplní v týmu úřadujícího šampiona třídy Super Hooligan® a dvojnásobného šampiona KOTB Tylera O’Haru, se kterým bude sedlat motocykly S&S® Indian Challenger a S&S® FTR
  • Úřadující šampion American Flat Tracksm SuperTwins Jared Mees letos startuje na FTR750 už osmým rokem v řadě a míří za rekordním desátým titulem své kariéry
  • Indian Motorcycle Racing věnuje celkem více než 450 000 USD jako podporu soukromým týmům v národních šampionátech King of the Baggers®, Super Hooligan® & American Flat Tracksm

Indian Motorcycle, první americká motocyklová společnost, představila své tovární závodní týmy pro rok 2024 v šampionátech King of the Baggers® (KOTB), Super Hooligan® (SHNC) a American Flat Flat Tracksm (AFT). Tým Indian Motorcycle Racing, který do sezony 2024 vstupuje se dvěma startovními čísly 1, reprezentují úřadující šampioni Tyler O’Hara a Jared Mees a také trojnásobný australský šampion ve třídě Superbike Troy Herfoss. Společnost dále oznámila garantovanou podporu pro soukromé týmy v KOTB, SHNC a AFT v celkové výši přes 450 000 USD.

„Jsme nadšeni, že můžeme přivítat Troye v rodině Indian Motorcycle, protože je to ostřílený jezdec s bohatými zkušenostmi se závoděním na vysoké úrovni,“ řekl Gary Gray, viceprezident divize Racing and Service Indian Motorcycle. „Myslím, že nyní máme tři jezdce, kteří by na skvěle připravených strojích Indian Motorcycle mohli všichni v roce 2024 vyhrát šampionát. Jared samozřejmě pokukuje po rekordním desátém titulu AFT ve své kariéře, zatímco Tyler a Troy by mohli bojovat o prvenství v šampionátech King of the Baggers a Super Hooligan. Náš tým se věnoval přípravě celou dobu od konce minulé sezony a teď už se nemůžeme dočkat, až začne ta další a my vyrazíme do Daytony.”

MotoAmerica® KOTB & SHNC

Pro rok 2024 Indian Motorcycle a S&S® postaví dvoučlenný tovární závodní tým, který bude soutěžit ve třídách KOTB i SHNC. Tyler O’Hara, který v roce 2020 vyhrál úvodní závod KOTB a v roce 2022 ovládl celý šampionát, vstupuje do pátého roku s motocyklem S&S Indian Challenger.

Kromě toho bude rok 2024 pro O’Haru druhou sezonou ve třídě SHNC, kde na stroji S&S Indian FTR získal dva tituly v řadě za sebou.

Po boku O’Hary pod značkou S&S závodí trojnásobný australský šampion třídy Superbike Troy Herfoss, známý z australských závodů. Herfoss nezná hranice mezi závoděním na silnici a v terénu, protože získal mistrovské tituly v několika kategoriích motocyklových závodů, včetně Australian Dirt Track, Supermoto a Supersport. Herfoss byl v roce 2008 šampionem AMA Supermoto a stříbrným medailistou Moto X-Games.

„Mít příležitost obléci si dres Indian Motorcycle a soutěžit pod jménem tak historické značky je skutečnou ctí,“ řekl Herfoss. „Jako nadšenec do motoristického sportu v Austrálii jsem záviděl všem, kdo ve Státech jezdili závody baggerů, a jsem nesmírně vděčný, že mám příležitost pilotovat S&S Indian Challenger a jezdit za tovární tým, který ovládl šampionát.”

Kromě tovární technické podpory Indian Motorcycle nabízí soukromým týmům finanční odměnu až 131 999 USD v případě KOTB a až 67 249 USD v případě SHNC.

Finanční podpora soukromým týmům od Indian Motorcycle v KOTB 2024

• Titul: 20 000 USD + 2024 Indian Challenger Dark Horse v hodnotě 30 999 USD
  • 1. místo: 3 000 USD
  • 2. místo: 1 000 USD
  • 3. místo: 500 USD

Finanční podpora soukromým týmům od Indian Motorcycle v SHNC 2024

• Titul: 5 000 USD + 2024 FTR R Carbon v hodnotě 17 249 USD
  • 1. místo: 3 000 USD
  • 2. místo: 1 000 USD
  • 3. místo: 500 USD

AFT SuperTwins

Za řídítky Indianu FTR750 se již osmý rok v řadě vrací úřadující šampión AFT SuperTwins Jared Mees. Po rekordním devátém titulu kariéry v roce 2023 se Mees nyní zaměřuje na dvojciferné číslo – rekordní titul v národním mistrovství AFT číslo 10.

Zatímco Mees se bude znovu chtít zapsat do historie, spoléhá na svůj věrný tým vedený šéfem Kennym Tolbertem, asistentem mechanika Bubbou Bentlym a technikem odpružení Jimmy Woodem. Mees se také může spolehnout na podporu od firem Rogers Racing, SDI Racing, S&S® Cycle, Flex Armor, Drag Specialties®, Twigg Cycles, Mission® Foods, Monster Energy®, Service Pro, Öhlins® Suspension, Klotz® Oil, Klock Werkssm, RK Chain ®, Seats, Engine Ice®, RMR Construction, Motion Pro®, Vertex Pistons, Pro Plates a DBI Motorsports.

Kromě tovární technické podpory Indian Motorcycle nabízí rekordní finanční odměnu soukromým týmům v tomto sportu, jejíž celková výše přesahuje sumu 252 600 USD.

Finanční podpora soukromým týmům od Indian Motorcycle v AFT 2024:

• Titul: 25 000 USD
  • 1. místo: 7 500 USD
  • 2. místo: 2 500 USD
  • 3. místo: 1 500 USD
  • 4. místo: 1 000 USD
  • 5. místo: 750 USD
  • 6. místo: 350 USD
  • 7. místo: 250 USD
  • 8. místo: 150 USD
  • 9. místo: 125 USD
  • 10. místo: 100 USD

Tým Indian Motorcycle Racing představuje společnost S&S® jako hlavního sponzora, kterého doplní společnosti  Progressive Insurance® a Mission® Foods, zatímco další podpora přichází od značek Indian Motorcycle Motor Oil, Parts Unlimited, Drag Specialties® a  Performance Finance.

Sezona KOTB, SHNC a AFT začíná 7. března na Daytona International Speedway. Více informací o sezoně AFT 2024 najdete na AmericanFlatTrack.com, pro informace o KOTB a SHNC navštivte MotoAmerica.com.