Toshiba je hybnou silou nové vlny v oblasti domácí zábavy – nabízí zařízení a služby se skvělým spojením špičkových technologií

Toshiba uvádí na trh první velkoplošný 3D televizor na světě, u kterého nejsou potřeba speciální brýle – úhlopříčku obrazovky má 139 cm (55″);
nový špičkový tablet s plnými možnostmi připojení – jen 7,7 mm silný;
mistrovský kousek v konstrukci notebooků: nejtenčí super lehký notebook;
první all-in-one PC Toshiba nabízející prvotřídní funkce pro domácí zábavu;
a portál Toshiba Places, k jehož obsahu a službám s přidanou hodnotou mají přednastavený přístup všechna zařízení společnosti Toshiba.

Tisková zpráva ke stažení

Praha, Česká republika, 1. září 2011 – Společnost Toshiba Europe GmbH dnes na veletrhu IFA v Berlíně představila své nejnovější inovace v oblasti digitální zábavy. „Toshiba respektuje současný trend, kdy se multimédia již neomezují na prostředí domácností, ale stala se samozřejmou součástí digitálního životního stylu uživatelů. Ti chtějí mít multimediální obsah k dispozici kdykoli a na displeji, jehož velikost bude odpovídat jejich aktuální situaci,“ řekl Andy Bass, viceprezident divize Digital Systems odpovědný za prodeje a marketing v Evropě. „Jako jeden z nejdůležitějších hráčů v oblasti digitální zábavy se společnost Toshiba věnuje uspokojování těchto potřeb a nabízí vyspělé a všestranně rozvinuté portfolio produktů. Díky tomu, že máme ohromné zázemí vlastních zkušeností, můžeme vyvíjet a dodávat na trhy špičkové produkty s vynikající kvalitou obrazu, které lze velmi snadno ovládat a jejichž konstrukce zajišťuje dlouhodobou odolnost i možnost sdílet různé funkce napříč jednotlivými kategoriemi produktů.“

Zařízení nesoucí stejný DNA kód – „Leading Innovation“
Průkopnické úsilí inženýrů a konstruktérů společnosti Toshiba při vývoji různých produktů přineslo několik pozoruhodných milníků v oblasti digitální zábavy, jež mají vštípen DNA kód společnosti Toshiba, který zní „Leading Innovation“, čili „Na špičce inovací“. Mezi ně patří televizor ZL2 – první 3D televize s úhlopříčkou 139 cm (55″) na světě, u které nejsou zapotřebí speciální 3D brýle a která je již připravena k uvedení na trh.

Tablet Toshiba AT200 s úhlopříčkou displeje 25,7 cm (10,1″) je pouhých 7,7 mm silný a patří tak mezi nejštíhlejší tablety na světě. Tento ultra lehký, ultra štíhlý stylový elegán je mistrovsky vytvořen s využitím miniaturizovaných součástí. Nabízí mobilitu, aniž by jeho multimediální možnosti byly jakkoli omezeny. Při vývoji modelu Toshiba AT200 úzce spolupracovali odborníci z oblasti konstrukce TV a počítačů a výsledkem je štíhlý tablet se špičkovým výběrem prvotřídních multimediálních technologií, které jsou jinak obvykle výsadou televizorů nejvyšší třídy.

V podobě super lehkého a extrémně štíhlého notebooku Toshiba Portégé Z830 společnost Toshiba představuje další mistrovský kousek, pokud jde o miniaturizaci, design a možnosti použití. Nový Ultrabook™ je pouze 15,9 mm silný a jeho hmotnost začíná na 1,12 kg v závislosti na konfiguraci. Model Portégé Z830 nabízí široký výběr portů a rozhraní, včetně úplného RGB a LAN, a nemůže se vám stát, že byste na cestách cokoli postrádali.

Zábava v balení „all-in-one“ – souznění know-how společnosti Toshiba z oblasti PC a televizorů
Stolní počítač v provedení all-in-one Qosmio DX730 je dalším dokladem zaměření značky Toshiba nabízet zařízení, jež budou využívat vyspělé know-how, které tato společnost má jak v oblasti počítačů, tak televizorů: nový all-in-one počítač má stylový design podobný televizoru – kromě TV funkcí však navíc nabízí také špičkový výpočetní výkon. Uživatelům poskytuje vše co potřebují, aby mohli naplno vychutnat „digitální životní styl“ – stylové, po všech stránkách moderní centrum domácí zábavy, které zvládne nároky mnoha současně spuštěných aplikací i multimédia ve vysokém rozlišení.

Široký a inteligentně organizovaný výběr obsahu, který lze sdílet v různých zařízeních
S cílem nabídnout uživatelům přístup a možnost vybírat si z kvalitního obsahu a prvotřídních služeb s přidanou hodnotou společnost Toshiba vytvořila portál Toshiba Places. Na vývoji a vylepšování jeho obsahu a služeb Toshiba průběžně pracuje a v současné době tento server nabízí snadný přístup do sekcí Music Place, Video Place, Social Place a mnoha dalších – a to jak z PC, tak prostřednictvím televizorů nebo tabletů. „Vysoce kvalitní nabídka obsahu i služeb portálu Toshiba Places dokonale doplňuje portfolio špičkových zařízení pro digitální zábavu, aby uživatelé dostali vše, co si přejí,“ řekl Thomas Teckentrup, generální ředitel DN Software and Service Division.

Toshiba je celosvětovým leaderem a inovátorem v prosazování vysoce kvalitních technologií. Výrobce se širokým záběrem oborů a dodavatel vyspělých elektronických a elektrických produktů zahrnuje digitální spotřební produkty, elektronická zařízení a jejich součásti, energetické systémy včetně zařízení pro jadernou energetiku, systémy průmyslové a sociální infrastruktury a vybavení pro domácnost.

Společnost Toshiba byla založena v roce 1875 a v současné době provozuje celosvětovou síť více než 490 společností s 203 000 zaměstnanci po celém světě, jejíž roční tržby přesahují 77 miliard USD. Další informace můžete získat na webových stránkách společnosti Toshiba www.toshiba.co.jp/index.htm.

Toshiba Europe GmbH se sídlem v Neuss v Německu je plně vlastněnou dceřinou společností Toshiba Corporation, Tokio.

Další tiskové materiály a informace
Chcete-li si získat další tiskové materiály a fotografie produktů, navštivte laskavě knihovnu fotografií pro média Toshiba Press Lounge Image Library na adrese: www.toshiba.eu/presslounge.

Toshiba na veletrhu IFA
Stánek společnosti Toshiba na veletrhu IFA najdete v Hale 21A.

Ultrabook je ochranná známka společnosti Intel Corporation ve Spojených státech a/nebo v dalších zemích.