Stylové, elegantní a výkonné – notebooky Satellite U840W a Satellite U840 dále rozšiřují řadu Ultrabooků Toshiba

Satelite U840W je první notebook na světě s širokoúhlým displejem formátu  Cinematic 21:9

Praha, Česká republika, 1. srpna 2012 Toshiba Europe GmbH představila dnes dva nové tenké a lehké UltrabookyTM – Satellite U840W s displejem o úhlopříčce 36,6 cm (14,4”) a Satellite U840 s 35.6cm (14.0’’) obrazovkou. Satellite U840W je prvním notebookem na světě s formátem displeje 21:9, který zajistí opravdu výjimečný zážitek při sledování filmu. Oba nové UltrabookyTM, jejichž srdcem je nejnovější generace procesorů Intel®, nabízí vyváženou kombinaci stylu, zábavy, produktivity a mobility. Satellite U840W a Satellite U840 budou v Evropě k dostání ve třetím čtvrtletí roku 2012.

Tisková zpráva CZ
Tlačová správa SK

Satellite U840W: zážitek ze sledování filmů na cestách
“Uvedením prvního notebooku s displejem 21:9 reagujeme na stále rostoucí popularitou sledování filmů na mobilních počítačích na cestách,” řekl Andy Bass, viceprezident pro DS, Sales & Marketing Europe. “Díky Satellite U840W si uživatelé vychutnají skutečný širokoúhlý filmový zážitek na mobilním počítači bez rušivých černých pruhů.” UltrabookTM poskytuje vysoce kvalitní obraz doplněný autentickým zvukem, o který se starají Stereofonní reproduktory  harman/kardon®, které doplňuje technologie SRS Premium Sound 3DTM. Jednoduchý nástroj Split Screen připraví pro Satellite U840W ideální prostředí pro správné zobrazení. Funkce podporuje i kombinaci formátu rozlišení obrazovky 16:9 pro provoz kancelářských aplikací a zároveň formátu 5:9 pro aplikace jako například Facebook nebo Skype. Satellite U840W zaujme prémiovou sadou funkcí a také přitáhne pozornost svým designem: hliníkové pouzdro působivé stříbrné barvy je na víku a opěrce rukou doplněno hnědou tkanou texturou. Díky nejnovější generaci procesorů Intel® ULV je Satellite  U840W ideálním společníkem pro prvotřídní mobilní zábavu i produktivitu.

Satellite U840: nejvyšší mobilita a vysoký výkon
Satellite U840 s displejem 35,6 cm (14,0”) je dodáván v atraktivním hliníkovém pouzdře vysoce stříbrné barvy s „vlasovou“ úpravou. Obsahuje nejnovější generaci procesorů Intel® ULV a vybrané modely jsou pro působivou zábavu osazeny grafickými procesory AMD Radeon™ HD 7550M GPU. Satellite U840 podporuje také audio nadstavbu pro dokonalý prostorový zvuk s hlubokými basy a křišťálově jasnými výškami – SRS Premium Sound 3D™. Přesto, že je silný pouze 19,9 mm a váží jen 1.59kg, zahrnuje výkonnou baterii, která udrží Ultrabook™ v akci bez nutnosti nabíjení až 9 hodin1.

Plně funkční během několika sekund a snadno použitelný
Novinky jsou vybaveny diskem SSD nebo HDD s podporou SSD, což zajišťuje Ultrabookům™ Toshiba rychlý start a plnou funkčnost již 14 vteřin po jejich zapnutí. Pro snadné použití za všech podmínek jsou Satellite U840W i U840 osazeny podsvícenou klávesnicí plné velikosti a velkým ClickPadem s podporou ovládání gesty.

Malý a tenký, přesto s širokým výběrem portů plné velikosti
Malé rozměry nových UltrabookůTM Toshiba nemají vliv na možnosti připojení. Oba modely jsou vybaveny širokou nabídkou konektorů plné velikosti včetně USB 3.0 s podporou funkce Sleep and Charge pro nabíjení externích zařízení i při uspaném notebooku, HDMI®, Fast Ethernet LAN a multiformátovou čtečkou karet. Samozřejmostí je i bezdrátový adaptér Wireless LAN, Bluetooth® 4.0 a 1,3 Mpx webkamera, která zprostředkuje videohovory v plném rozlišení HD.

1) Měřeno pomocí  MobileMark® 2007.

Ultrabook je ochranná známka společnosti Intel Corporation v USA a dalších zemích.

Cinemascope je ochranná známka společnosti Twenties Century Fox Film Corporation.

Všechny ochranné známky uvedené v tomto dokumentu jsou majetkem příslušných vlastníků.

Přesné specifikace produktu závisí na modelu a místní dostupnosti.

Toshiba je celosvětovým leaderem a inovátorem v prosazování vysoce kvalitních technologií. Výrobce se širokým záběrem oborů a dodavatel vyspělých elektronických a elektrických produktů zahrnuje digitální spotřební produkty, elektronická zařízení a jejich součásti, energetické systémy včetně zařízení pro jadernou energetiku, systémy průmyslové a sociální infrastruktury a vybavení pro domácnost.

Společnost Toshiba byla založena v roce 1875 a v současné době provozuje celosvětovou síť více než 730 společností s 204 000 zaměstnanci po celém světě, jejíž roční tržby přesahují 77 miliard USD. Další informace můžete získat na webových stránkách společnosti Toshiba www.toshiba.co.jp/index.htm.

+420 602 147 229