Polaris RANGER XP Kinetic přijíždí k českým prodejcům

Po dlouhém očekávání začaly v těchto dnech k prodejcům po celé Evropě přijíždět první kusy zcela nových plně elektrických užitkových terénních vozidel RANGER XP Kinetic. Modely homologované speciálně pro evropské trhy se vyrábí ve výrobním závodě společnosti Polaris o rozloze více než 33 000 metrů čtverečních v polském Opole – první továrně Polaris postavené na výrobu terénních vozidel mimo Severní Ameriku – přičemž výroba plně elektrického modelu se zde rozběhla letos v srpnu.

Rodrigo Lourenco, viceprezident Polaris Off-Road Vehicles EMEA, říká: „Naši zákazníci si nyní budou moci užívat mimořádných jízdních vlastností, které elektrický pohon v modelu RANGER XP Kinetic nabízí. Víme, že o toto vozidlo je v naší mezinárodní síti prodejců velký zájem, a proto nás těší, že první kusy už přijíždějí do showroomů, a nemůžeme se dočkat, až je uvidíme v akci u našich zákazníků.

RANGER XP Kinetic je k dispozici jako třímístný model ve standardní výbavě Premium a nejvyšší výbavě Ultimate, která dorazí do Evropy již brzy. Výbava Premium používá 14,9 kWh lithium-iontovou baterii, která nabízí dojezd až 70 kilometrů, zatímco výbava Ultimate má baterii s kapacitou 29,8 kWh s dojezdem až 130 kilometrů*.

Součástí výbavy Ultimate je dále 18centimetrový displej infotainmentu se systémem RIDE COMMAND, který nabízí konfiguraci ukazatelů pro sledování jízdních aktivit, stejně jako připojení kamery, Bluetooth konektivitu pro bezdrátový poslech hudby a správu hovorů či zpráv, či režim pluh s automatickým spouštěním a zvedáním pluhu při řazení mezi nízkým převodovým stupněm a zpátečkou pro ještě snadnější odklízení sněhu.

SÍLA, ODOLNOST A VÝKON

RANGER XP Kinetic nabízí nekompromisní výkon, bezkonkurenční odolnost a špičkové jízdní vlastnosti. S plně elektrickým pohonem, navrženým v rámci exkluzivního 10letého partnerství společností Polaris a Zero Motorcycles speciálně pro použití v terénu, nabízí RANGER XP Kinetic rekordní výkon a točivý moment ve třídě užitkových side-by-side. Hodnoty 110 koní a 190 Nm okamžitého točivého momentu mu dávají sílu a rychlou akceleraci, když je potřeba, a to včetně schopnosti bez námahy utáhnout až 1 134 kg a naložit až 680 kg díky nejvyšší nosnosti v kategorii. Plně elektrický RANGER XP Kinetic umožňuje také plynulé a přesné ovládání při jízdě při nízkých rychlostech, což se hodí zejména v situacích jako je tažení nebo couvání k přívěsu.

RANGER XP Kinetic se může pochlubit také prvotřídní světlou výškou 35,5 centimetrů a zdvihem odpružení 25,4 centimetrů, díky čemuž snadno překonává překážky a filtruje nerovnosti. Je vybaven 29palcovými 8vrstvými pneumatikami Pro Armor X-Terrain s maximální přilnavostí a odolností při jízdě po kamenech a ve vyjetých kolejích. S rekuperačním brzděním, elektrickým posilovačem řízení, připojitelným pohonem všech On-Demand a režimem VersaTrac Turf ve standardní výbavě, stejně jako třemi jízdními režimy – ECO, Standard a Sport – mají jezdci plnou kontrolu nad jízdou v každém typu terénu.

Kromě bezkonkurenčního výkonu zákazníci ocení tichý elektrický pohon, který usnadňuje konverzaci s posádkou a minimálně ruší okolí, takže umožňuje pracovat brzy ráno nebo pozdě večer, aniž by se probudili sousedi, nebo se při práci plašili koně či dobytek. Elektrické pohonné ústrojí také znamená méně pohyblivých dílů a tím pádem nižší náklady na údržbu, přičemž se na něj vztahuje dvouletá tovární záruka, tříletá záruka pak platí na elektrickou pohonnou jednotku a pětiletá záruka na akumulátor.

DOPŇKY

RANGER XP Kinetic zvládne ještě více práce díky velkému výběru doplňků. Je kompatibilní s 95 % příslušenství RANGER XP 1000, včetně čelních skel, střech, navijáků, pluhů a úložných systémů Lock&Ride, které udrží náklad v bezpečí a pořádku. Polaris také vyvinul příslušenství speciálně pro RANGER XP Kinetic, včetně sady rychlého elektrického vyhřívání a vylepšených nabíjecích systémů.

DOSTUPNOST

U dealerů v ČR budou v nejbližších dnech k dispozici tyto modely:

RANGER XP Kinetic Premium v barvě Icy White Pearl (homologace Traktor T1b)

Následující modely se začnou brzy expedovat a budou k dispozici v nejbližších měsících:

RANGER XP Kinetic Ultimate v barvě Icy White Pearl (homologace Traktor T1b)

* Odhadovaný dojezd vychází z údajů výrobce a typického jízdního stylu zákazníků a typických podmínek. Konkrétní dojezd se může lišit v závislosti na podmínkách jako je venkovní teplota, počasí, rychlost jízdy, hmotnost nákladu, akcelerace, údržba vozidla a způsob jeho používání.