Toshiba Portégé Z10t přináší mobilním profesionálům Ultrabook™ s odnímatelnou klávesnicí

Flexibilní kombinace Ultrabooku™ a tabletu naplňuje profesionální požadavky dnešní doby

Tisková zpráva včetně technických parametrů v češtině

Toshiba Europe GmbH dnes představuje kombinaci notebooku a tabletu, odnímatelný přístroj Toshiba Portégé Z10t, a vychází tak vstříc rostoucí poptávce profesionálních uživatelů. Tento tenký počítač se systémem Windows 8 Pro je odolný, pohodlný a výkonný Ultrabook™, který lze pouhým jednoduchým pohybem transformovat do praktického a intuitivního tabletu s dotykovým ovládáním. Profesionálním uživatelům, kteří chtějí počítač, jenž se vždy přizpůsobí jejich potřebám, nabízí výbornou flexibilitu. Novinka doplňuje řadu Toshiba Portégé, která je známá vysokým stupněm mobility, spolehlivostí a trvanlivosti. Díky Toshiba Easy Guard se mohou uživatelé cítit při práci v bezpečí. Nový ultra přenosný Portégé Z10t s 29,5 cm (11,6″) Full HD dotykovým displejem s vysokým jasem se na evropském trhu začne prodávat během druhého čtvrtletí roku 2013.

Pohodlí spojené s vysokou užitnou hodnotou

„Tablety se stávají stále populárnějšími i mezi firemními zákazníky a mnozí z nich s sebou nosí nyní dvě zařízení: notebook a tablet,“ řekl Matt McDowell, marketingový ředitel divize digitálních produktů a služeb společnosti Toshiba Europe GmbH. „S Portégé Z10t jsme vytvořili řešení, které je navrženo tak, aby spojovalo pohodlí s použitelností a dokázalo splnit všechny profesionální výpočetní potřeby v jednom zařízení. Ať už ho lidé používají ve formě tabletu nebo v režimu notebooku, mohou se vždy spolehnout na vysoký výkon, který poskytuje  technologie Ultrabooků™.“ V režimu tabletu nabízí Portégé Z10t velmi pohodlné zařízení pro vyřizování nejrůznějších výpočetních úloh, jako například vytváření poznámek během seminářů nebo prohlížení webových stránek na cestách. Pokud však uživatel pracuje s dokumenty, do kterých je třeba vkládat mnoho vstupních informací, může přístroj snadno transformovat do podoby plnohodnotného notebooku s odnímatelnou podsvícenou klávesnicí plné velikosti. V obou režimech poskytuje Portégé Z10t díky nejnovějším procesorům Intel® Core™ pro Ultrabooky™ a vestavěným vysokorychlostním SSD diskům vysoký výkon.

Široké možnosti ovládání a vkládání dat

Portégé Z10t nabízí mnoho způsobů ovládání a pohodlného zadávání dat. V režimu notebooku mohou uživatelé volit mezi klasickou klávesnicí a digitální dotykovou klávesnicí. K ovládání a navigaci je možné využít kdykoli dotykový displej nebo multi touchpad. Pro ještě přesnější ovládání je navíc k dispozici AccuPoint. Při použití Portégé Z10t jako tabletu je možné displej ovládat až deseti prsty najednou, což zajišťuje intuitivní prohlížení webu. S volitelným perem DigitizerPen mohou uživatelé navíc pořizovat náčrtky přímo na obrazovce tabletu, klikat s vysokou přesností na konkrétní místa, nahradit kurzor nebo procházet s vyšší jistotou nabídky menu. Velmi praktická je také funkce rozpoznávání rukopisu, která umožňuje přeměnit ručně psané poznámky do podoby editovatelných digitálních dokumentů.

Toshiba Easy Guard usnadňuje každodenní intenzivní používání

Tenký a ultra mobilní notebook Portégé Z10t byl vyvinut pro plné každodenní nasazení a testován tak, aby naplnil vysokou kvalitu a standardy spolehlivosti společnosti Toshiba. Výsledkem je, že uložená data jsou mnohem méně citlivá v případě, kdy dojde k náhodnému pádu zařízení. Klávesnice je navíc odolná proti polití¹, takže při vylití tekutiny do notebooku nedojde ke ztrátě dat. Portégé Z10t má několik pokročilých bezpečnostních prvků a funkcí pro správu dat: funkce Intel® Anti-Theft snižuje riziko neoprávněného přístupu k datům a Trusted Platform Module (TPM) chrání lokálně uložená kritická data. Technologie Intel® vPro™ navíc umožňuje IT oddělením monitorovat, udržovat, opravovat a aktualizovat Portégé Z10t na dálku.

Nejnovější technologie připojení

V souvislosti se svým zaměřením na mobilní práci je Portégé Z10t vybaven pokročilými možnostmi připojení pro rychlý přenos dat a spolehlivý přístup k síti. Tento konvertibilní Ultrabook™ má implementovány nejnovější porty USB 3.0, které umožňují mnohem rychlejší výměnu dat s periferními zařízeními. Přes rozhraní HDMI® a RGB může být snadno připojen k velké obrazovce a technologie Intel® Wireless Display umožňuje dokonce odesílat dokumenty a multimediální soubory ke kompatibilnímu televizoru bezdrátově. Kromě spolehlivého a rychlého přístupu k síti prostřednictvím Gigabit LAN podporuje Portégé Z10t také nejnovější bezdrátové technologie pro rychlý přenos dat a synchronizaci, jako je HSPA a LTE.