Toshiba Europe představuje notebook Qosmio F750 3D s 3D zobrazením bez brýlí

Notebook s 3D displejem bez nutnosti používat brýle nabízí vyspělou 3D zábavu i obchodní aplikace a umožňuje zobrazovat současně 2D i 3D obraz.

Tisková zpráva ke stažení

Praha, Česká republika, 7. července 2011 – Toshiba Computer Systems, divize společnosti Toshiba Europe GmbH, představila svůj první notebook s 3D* zobrazením bez brýlí. Model Qosmio F750 3D představuje dva průkopnické úspěchy: je prvním komerčně dostupným 3D notebookem na světě bez nutnosti používat speciální brýle, jenž navíc dokáže na svém displeji zobrazovat současně 2D a 3D obsah. Jedná se o naprosto nový zážitek z využívání 3D zobrazení, protože uživatel může například sledovat 3D obsah v jednom okně a současně v jiném okně na internetu vyhledávat a prohlížet doplňující informace. Notebook Qosmio F750 3D je dále vybaven vysoce kvalitní konverzí 2D DVD disků do 3D a tato možnost otevírá fascinující příležitosti pro profesionály, například pro architekty, vědce, designéry produktů a lékaře. Notebook Qosmio F750 3D bude během srpna dostupný v červeném barevném provedení za doporučenou koncovou cenu 38 990 s DPH.

3D bez omezení: nejpohodlnější způsob, jak si na notebooku vychutnat 3D obraz
„Qosmio F750 3D dokonalým způsobem demonstruje, jak Toshiba využívá své výjimečné zkušenosti a výsledky výzkumu a vývoje při proměně inovativních technologií a aplikací na skutečné produkty,“ řekl Marco Perino, generální ředitel marketingu pro EMEA divize Computer Systems společnosti Toshiba Europe. „Tento nový špičkově vybavený model nabízí nejvyspělejší technologie, které vyhledávají multimédiální nadšenci a kdo milovníci novinek.“

Technologie sledování obličeje zabraňuje vzniku slepých míst v režimu 3D zobrazení
Společnost Toshiba používá přepínatelné aktivní čočky, jež oddělují dva paralaxní obrazy a směřují je do levého a pravého oka. Aby uživatelé mohli před displejem notebooku měnit svou polohu, je notebook Qosmio F750 3D vybaven webovou kamerou s vysokým rozlišením (HD), která využívá technologii sledování obličeje a neustále detekuje, kde se oči diváka právě nacházejí. Díky tomu je možné dosáhnout široké pohledové zóny pro 3D zobrazení bez slepých míst. Notebook Qosmio F750 3D lze snadno připojit k jakémukoli 3D televizoru pomocí HDMI kabelu, takže špičkový 3D zážitek můžete sdílet s přáteli a rodinou.

Současné zobrazení 2D a 3D obsahu
Přepínatelné aktivní čočky navíc umožňují, aby displej notebooku zobrazoval současně 2D i 3D obsah – což je 3D zážitek, jehož lze dosáhnout pouze s 3D technologií bez použití brýlí. Uživatelé tak nyní například mohou sledovat 3D film a současně si o něm číst doplňující informace na internetu ve 2D zobrazení.

Jde o více než sledování 3D filmů a hraní 3D her
Díky vestavěným stereo reproduktorům harman kardon® a technologii Dolby® Advanced Audio se uživatelům nabízí zážitek jako ve skutečném kině – ve 2D i 3D zobrazení. Nicméně – notebook s možností vidět 3D obraz bez brýlí otevírá vzrušující nové příležitosti, jež dalece přesahují pouhé sledování filmů a hraní her. Představte si inovativní online služby v turistickém oboru, jako například živé trojrozměrné prohlídky hotelových pokojů, muzeí nebo pohledů na města. A podporu při každodenní práci může poskytnout i profesionálům – architekti, návrháři interiérů a designéři produktů mohou svým představám vdechnout život a vědci mohou tyto technologie využít pro 3D modelování. Díky propracované konverzi 2D obrazu na 3D, jež v reálném čase obohacuje dvourozměrné obrazy o další dimenzi, mohou lékaři při operování využít přínosy konverze ze 2D na 3D k přesnější práci se svými sondami a snižovat tak dopady invazivní chirurgie.

Další tiskové materiály a informace

Fotografie v tiskovém rozlišení naleznete na www.livepr.cz  a video s předvedením notebooku naleznete na http://youtu.be/lLdBP1_qzqY

* Upozornění: Některé osoby mohou při sledování určitých 3D obrazů pocítit zdravotní komplikace. Začnete-li se cítit nezvykle, přestaňte se na 3D obraz dívat. Kdokoli pocítí jakékoli tělesné potíže, měl by okamžitě přestat 3D obsah sledovat a poradit se s lékařem. Vnímání 3D efektů je u každého člověka odlišné a liší se i v závislosti na zobrazovaném obsahu. Vzhledem k možnému ovlivnění vývoje vizuálního vnímání by divákům 3D obrazu nemělo být méně než šest let. Chcete-li sledovat 3D obraz, pročtěte si laskavě upozornění týkající se vnímání 3D obrazu v manuálu dodávaném s přístrojem.

Toshiba je celosvětovým leaderem a inovátorem v prosazování vysoce kvalitních technologií. Výrobce se širokým záběrem oborů a dodavatel vyspělých elektronických a elektrických produktů zahrnuje digitální spotřební produkty, elektronická zařízení a jejich součásti, energetické systémy včetně zařízení pro jadernou energetiku, systémy průmyslové a sociální infrastruktury a vybavení pro domácnost.

Společnost Toshiba byla založena v roce 1875 a v současné době provozuje celosvětovou síť více než 730 společností s 204 000 zaměstnanci po celém světě, jejíž roční tržby přesahují 75 miliard USD. Další informace můžete získat na webových stránkách společnosti Toshiba www.toshiba.co.jp/index.htm.