QNAP představuje Centrum zabezpečení, které aktivně monitoruje činnost souborů NAS a poskytuje bezpečnostní opatření ke zvýšení bezpečnosti dat

Zabezpečení systému NAS proti ransomwaru a útokům

Společnost QNAP® Systems, Inc. (QNAP) představuje vylepšené Centrum zabezpečení (Security Center) s novou funkcí „Sledování neobvyklé aktivity souborů“, která byla navržena pro QNAP NAS jako nástroj pro hodnocení rizik systému a centrum ochrany. Centrum zabezpečení proaktivně skenuje, monitoruje a analyzuje stav NAS, aktivitu souborů, potenciální bezpečnostní hrozby a zároveň nabízí okamžitá ochranná opatření proti útokům. Centrum zabezpečení také integruje software pro vyhledávání virů a odstraňování škodlivého softwaru, aby byla zajištěna úplná ochrana NAS a snížilo se riziko ztráty dat.

„Společnost QNAP vyvinula aktivní ochranná opatření pro důkladné bezpečnostní kontroly a ochranu dat uložených v NAS,“ uvedl Jimmy Tan, produktový manažer společnosti QNAP, a dodal: „Centrum zabezpečení podporuje novou funkci ‚Sledování neobvyklé aktivity souborů‘, která proaktivním přístupem sleduje neobvyklé aktivity souborů na NAS a poskytuje okamžitá bezpečnostní opatření proti potenciálním nebo potvrzeným bezpečnostním hrozbám, aby zajistila cenná data uživatelů. Zveme všechny uživatele QNAP, aby se zapojili do beta testování funkce sledování neobvyklé aktivity souborů a poskytli nám zpětnou vazbu, která nám pomůže neustále vyvíjet a zlepšovat naše řešení tak, aby uživatelé byli ještě spokojenější.“

Klíčové funkce v Centru zabezpečení:

• Aktivní sledování aktivity souborů (Beta)
    Centrum zabezpečení podporuje zcela novou funkci „Sledování neobvyklé aktivity souborů“ z QTS 5.2 / QuTS hero h5.2. Proaktivně detekuje neobvyklé aktivity souborů na vašem NAS. Uživatelé mohou sledovat stav systému pomocí Centra zabezpečení a sledovat průměrný počet neobvyklých aktivit souborů, což jim umožní uvědomit si případné bezpečnostní hrozby a rychle na ně reagovat.
  • Okamžitá bezpečnostní opatření
    Pokud jsou zjištěny neobvyklé aktivity souborů, provede Centrum zabezpečení tři okamžitá bezpečnostní opatření (ochrana/zálohování/přerušení) proti hrozbám: zapnutí režimu pouze pro čtení, vytvoření snímků svazků nebo pozastavení plánování snímků. Při spuštění upozornění na událost systém automaticky aktivuje vybrané bezpečnostní opatření proti hrozbám ransomwaru, útokům malwaru nebo lidské chybě, aby se minimalizovalo riziko ztráty dat.
  • Kontrola a prověřování stavu zabezpečení NAS
    Centrum zabezpečení kontroluje slabá místa, flexibilně provádí ruční/plánované bezpečnostní skenování a kontroly a zjišťuje potenciální bezpečnostní hrozby pro zabezpečení systému NAS. Kromě toho mohou uživatelé snadno kontrolovat bezpečnostní doporučení vydaná týmem QNAP PSIRT (Product Security Incident Response Team).
  • Přizpůsobené zásady zabezpečení
    Uživatelé si mohou nakonfigurovat vlastní zásady zabezpečení (základní/střední/pokročilý) na základě bezpečnostních požadavků síťového prostředí, což účinně zvyšuje přesnost kontroly zabezpečení systému NAS.
  • Okamžité oznamování výstrah
    Při aktivaci výstrah ohledně rizik mohou uživatelé dostávat upozornění prostřednictvím e-mailu nebo mobilních zasílaných oznámení, aby nezmeškali kritické informace o hodnocení rizik a měli pod kontrolou nejnovější stav systému NAS.
  • Integrace antivirového softwaru a softwaru pro odstraňování škodlivého softwaru
    Centrum zabezpečení obsahuje antivirovou kontrolu nebo software pro odstranění škodlivého softwaru, aby byl NAS zcela zabezpečen. Uživatelé si mohou z QNAP App Centra nainstalovat aplikace Malware Remover, McAfee Antivirus a QuFirewall, které poskytují komplexní ochranu NAS.

Dostupnost

Další informace o všech funkcích Centra zabezpečení a možnost zapojit se do beta programu testování sledování neobvyklé aktivity souborů najdete na adrese https://www.qnap.com/go/software/security-center/.

Aplikace Centrum zabezpečení je nyní k dispozici v App Centru.

Poznámka: Funkce se mohou měnit a nemusejí být k dispozici pro všechny produkty společnosti QNAP.