Pratia, přední světová síť výzkumných pracovišť, pokračuje ve své expanzi na českém trhu

Po investicích do výzkumných pracovišť v roce 2020 se společnost Pratia chystá výrazně rozšířit své pokrytí terapeutických oblastí nabízených českým pacientům, včetně onkologie.

„Naším posláním ve společnosti Pratia je zvýšit dostupnost inovativní léčby pro pacienty,“ říká Pavel Prokopec, Country manažer společnosti Pratia pro Českou republiku. „Neustále pracujeme na tom, abychom mohli našim pacientům v České republice ještě lépe vyjít vstříc. Jsme rádi, že se k nám každým rokem připojuje stále větší počet mediků, kteří usilují o naplnění vize společného a co nejkvalitnějšího přístupu k inovativním léčebným postupům.“

Revoluce v lékařském výzkumu

Pratia se může pochlubit více než 90 pracovišti v sedmi zemích Evropy, které zahrnují Českou republiku, Polsko, Německo, Španělsko, Bulharsko, Ukrajinu a Irsko. S více než 1 500 klinickými studiemi provedenými od roku 2012 přináší společnost Pratia technologicky vyspělá a přizpůsobivá řešení v oblasti inovativních léčebných postupů. Pratia je platforma, která spojuje pacienty a výzkumné pracovníky s masivní podporou nejmodernějších technologií a nabízí přístup k různorodým populacím pacientů, včetně onkologických, přičemž pokrývá více než 85 % oblastí všech typů klinického výzkumu.

„V návaznosti na naše působení na českém trhu od roku 2020 bychom rádi našim pacientům a klientům představili novou značku Pratia. Jedná se o značku, které od roku 2016 důvěřují desítky tisíc pacientů v celé Evropě a stovky našich klinik na mezinárodní úrovni,“ říká Lukasz Bęczkowski, COO společnosti Pratia. „Věříme, že tato změna bude v České republice přijata pozitivně, a bude značit novou kapitolu a nové možnosti pro naše pacienty, kteří jsou s námi posledních 12 let.“

Technologicky vyspělá a přizpůsobivá řešení

Pratia si zakládá na své flexibilitě, aby dosáhla nejlepších řešení pro partnery a zvýšila přístup k inovativním léčebným postupům pro pacienty, nezávislosti pro dosažení nezaujatosti procesů a nestrannosti studií, spolehlivosti a jistotě, že všechny procesy jsou v souladu s globálními i místními předpisy, jednoduchých a transparentních řešeních, která pacientům, lékařům i partnerům usnadní práci, a v neposlední řadě na využívání špičkových technologiích.

„Náš flexibilní přístup umožňuje provádět všechny druhy klinických hodnocení od začátku až do konce, což zahrnuje jak tradiční, tak modernější typy studií,“ říká Pavel Prokopec. „To nám dává možnost přizpůsobit se různým potřebám a situacím a našim pacientům zpřístupňuje inovativní terapie.“

Důležitou roli ve společnosti Pratia hraje její dovedné využívání nejmodernějších technologií. Implementace digitální výzkumné platformy Hyggio je příkladem závazku společnosti k technologické dokonalosti. Tento systém přináší revoluci ve správě klinických studií a zajišťuje spolehlivost dat a snadný přístup k nim, což je v rychle se rozvíjející oblasti lékařského výzkumu klíčový faktor.