PocketBook Touch Lux 2 – čtení v luxusním stylu

Společnost PocketBook představuje novou čtečku elektronických knih PocketBook Touch Lux 2, která nastupuje na místo vlajkové lodi společnosti PocketBook.

Tisková zpráva ke stažení v češtině
Tisková zpráva ke stažení ve slovenštině

Nová prémiová dotyková čtečka je nástupcem nejoblíbenější čtečky z portfolia společnosti – bestselleru PocketBook Touch. Uváděný model otevírá novou úroveň do světa čtení pro milovníky elektronické literatury.

Ideální čtečka by měla umožnit čtení za všech světelných podmínek. PocketBook Touch Lux 2 nabízí možnost integrovaného nasvícení pomocí LED v kombinaci s jedinečnými vlastnostmi E Ink displeje. Šestipalcový displej E Ink Pearl HD zobrazuje texty ostře, živě a jasně. E Ink displej se neleskne, ani není podsvícen zespoda, používá pouze odražené světlo, které umožňuje číst i na přímém slunečním světle a LED nasvícení umožní uživatelům číst pohodlně a šetrně pro oči i za špatných světelných podmínek.

Ve srovnání se svým předchůdcem je nová čtečka PocketBook Touch Lux 2 tenčí – drží se díky tomu pohodlněji a povrch „soft-touch“ na zadní straně umožňuje její bezpečné držení jednou rukou.

Výkonný 1 GHz procesor a 256 MB operační paměti RAM zajišťuje hladké a rychlé reakce na jakékoli požadavky. Díky multidotykovému displeji a intuitivnímu rozhraní je její ovládání neuvěřitelně pohodlné.

Zvýšená kapacita baterie umožňuje číst týdny bez dobíjení a 4 GB interní paměť, rozšiřitelná paměťovou kartou až o dalších 32 GB umožňuje uložit přímo do čtečky velkou knihovnu čítající mnoho tisíc knih, které jsou vždy během chvilky po ruce.

PocketBook TouchLux 2 umí bez jakékoli konverze zobrazit bezkonkurenčních 18 formátů knih (PDF, PDF (DRM), EPUB, EPUB(DRM), DJVU, FB2, FB2.ZIP, DOC, DOCX, RTF, PRC, TCR, TXT, CHM, HTM, HTML, MOBI, ACSM), a také 4 grafické formáty (JPEG, BMP, PNG, TIFF).

Tento model je k dispozici ve dvou barvách: bílé a tmavě šedé.

Čtení s PocketBook Touch Lux 2 přináší novou úroveň pohodlí.

Typ displejeE Ink® Pearl HD
Rozlišení displeje1024 x 758 bodů, 212 dpi
Velikost displeje6 palců
Dotyková vrstvaKapacitní multidotykové ovládání
Počet stupňů šedé16
Procesor1 GHz
Vestavěná paměť4GB (velikost dostupné interní paměti se může lišit v závislosti na softwarové konfiguraci zařízení)
RAM256 MB
BaterieLi-Ion, 3.7 volts, 1500 mAh umožňuje až 8000 otočení strany bez použití nasvícení a WiFi
Wi-FiWi-Fi (802.11 b/g/n)
USBMicro USB
Slot pro paměťovou kartuMicro SD až 32 GB
Operační systémLinux 2.6
Formáty E-knih (bez konverze)PDF, PDF (DRM), EPUB, EPUB(DRM), DJVU, FB2, FB2.ZIP, DOC, DOCX, RTF, PRC, TCR, TXT, CHM, HTM, HTML, MOBI, ACSM
Formáty obrázkůJPEG, BMP, PNG, TIFF
NasvíceníLED
SlovníkyABBYY Lingvo®: KD (En-De), KD (De-En), KD (En-Es),KD (Es-En), KD (En-Fr), KD (Fr-En), KD (En-It), KD (It-En), KD (En-Cs), KD (En-Da), KD (En-El), KD (En-Lt), KD (En-Lv), KD (En-Nl), KD (En-Hu), KD (En-Pl), KD (En-Sk), KD (En-Sl), KD (En-Sv), KD (En-Tr), KD (En-Ro)FREE: English-German, Webster’s_1913(Eng.-Eng.)
Předinstalované aplikaceReadRate, DropBox, Send-to-PocketBook, Book Store, Internetový prohlížeč, Kalkulačka, Kalendář & Hodiny, Šachy, Slovníky, Klondike, Photo, RSS News, Snake, Sudoku, Scribble
Rozměry174,4 х 114,6 х 8,3 mm
Hmotnost208 g