Toshiba Qosmio X70 pro zábavu i hraní náročných počítačových her

Rychlost, výkon, kvalitní obraz i zvuk a široké možnosti připojení uspokojí i náročné uživatele

Tisková zpráva včetně technických parametrů v češtině

Společnost Toshiba Europe GmbH upevňuje svou pozici v oblasti moderních, vysoce výkonných notebooků. Myslí na hráče i filmové nadšence a uvádí nový špičkový notebook Qosmio X70. Tento stroj je zaměřen na náročné uživatele, kteří chtějí nejvyšší výpočetní výkon, absolutní plynulost her, kvalitní obraz i zvuk a co nejširší možnosti připojení. Nové Qosmio X70 se v Evropě začne prodávat ve třetím čtvrtletí roku 2013.

Nejplynulejší hraní

„Toshiba má u nejnáročnějších uživatelů notebooků, mezi které patří i hráči počítačových her, dobrou pověst a chce si ji udržet,” řekl Jiří Horák, country manager divize digitálních produktů a služeb společnosti Toshiba Europe GmbH. „Nové Qosmio X70 splní jejich požadavky v každém ohledu. Je zkonstruováno z nejlepších komponent s nejmodernějšími technologiemi, které jsou dnes k dispozici, navíc má velký Full HD displej displej s úhlopříčkou 17,3“ (43,9 cm). Tento notebook je ideální náhradou za jakýkoli výkonný stolní počítač.“ S tak výkonnými komponenty, jako je nejnovější generace procesorů Intel® Core™ a dedikovaná grafika Nvidia® GeForce® GTX 770M se 3 GB GDDR5 paměti, zvládne Qosmio X70 snadno zpracovávat i několik náročných úloh najednou. Dokonce i nejrychlejší hry a akční scény jsou plynulé a jasně zřetelné díky rychlým dobám odezvy displeje (pouhých 8 ms). S optimálním výkonem grafické karty splňuje tento stroj také všechna kritéria pro nasazení všude tam, kde je hlavní prioritou tvorba obsahu, jako je střih videa a úprava fotografií.

Okamžité spouštění náročných aplikací a multimédií

Mezi další špičkové parametry nového Qosmia X70 patří velkorysá disková kapacita až 3 TB (dvě pozice pro pevné disky) a ultrarychlý 256GB SSD disk mSATA. Tato kombinace podpořená až 32 GB paměti RAM přináší téměř okamžité spouštění i nejnáročnějších aplikací a multimediálních souborů a umožňuje hladký běh mnoha vysoce náročných výpočetních operací najednou, stejně jako rychlý start operačního systému. I u konfigurace s hybridním diskem (1TB HDD + 8GB SSD) získají uživatelé úložiště s vysokou kapacitou, a zároveň nebudou ochuzeni o rychlý start aplikací.

Lepší zážitek z multimédií zajistí předinstalovaný software Toshiba Resolution+, který dokáže převést filmy ve standardním rozlišení do HD kvality. Některé konfigurace počítače Qosmio X70 jsou navíc vybaveny HDMI® výstupem s podporou rozlišení v Ultra HD. Ty pak dokážou zkonvertovat a zobrazit obsah s tímto vysokým rozlišením, jako jsou počítačové hry, fotky a obrázky, filmy nebo videa na televizor, který Ultra HD podporuje. Díky technologiím Intel® WiDi a Wi-Fi Miracast™ mohou uživatelé bezdrátově přenést obraz jakékoli hry či filmu z Qosmia X70 na kompatibilní mobilní telefon nebo velkou obrazovku televizoru.

Prvotřídní zvuk a osobitý design

Ozvučení nového Qosmia X70 zajišťuje čtveřice stereo reproduktorů harman kardon® s výkonem 6 W. Zvukový výstup se navíc může pochlubit technologií DTS Studio Sound™, která zajišťuje dokonalý prostorový zvuk, výrazné hloubky, inteligentní nastavení hlasitosti a vylepšenou reprodukci mluveného slova. Díky tomu si uživatelé budou moci vychutnat televizní pořady, koncerty i filmy na maximum.

Qosmio X70 se svým vzhledem zapadá do jednotného designu produktů Toshiba. To je patrné ze snadno rozpoznatelných prvků, jako jsou hladké zaoblené hrany, výrazné osvětlené tlačítko zapínání a logo umístěné na levé straně pod displejem. Může se ale zároveň pochlubit snadno rozpoznatelným luxusním vzhledem řady Toshiba Qosmio. Ten se vyznačuje použitím výrazně červené barvy, osvětleným logem Qosmio na víku a tmavě stříbrným kartáčovaným hliníkem, který je vidět po otevření víka. Klávesnice s plochými klávesami je červeně podsvícena. Umožňuje tak pohodlné psaní textu a ovládání aplikací i za špatných světelných podmínek – přesně to hráči potřebují.