XPG uvede ve třetím čtvrtletí 2021 nové DDR5 herní paměťové moduly

Kapacity až 32 GB a potenciální takt při přetaktování až do 12 600 MHz.

Značka XPG, rychle rostoucí dodavatel počítačů, komponent a periferií pro hráče, eSports profesionály a nadšence do technologií, oznámila, že ve třetím čtvrtletí roku 2021 uvede na trh nové DDR5 herní paměťové moduly. Nová řada produktů bude představena pod názvem CASTER. Moduly budou mít frekvence od 6 000 do 7 400 MHz a budou k dispozici s kapacitou 8, 16 nebo 32 GB. Značka XPG úzce spolupracuje se svými partnery vyrábějící základní desky, mezi které patří společnosti GIGABYTE, MSI, ASUS a ASRock, aby zajistila nejvyšší úroveň kompatibility a schopnost realizovat extrémní přetaktování.

Nové moduly DDR5 se budou dodávat ve dvou variantách – s RGB osvětlením a bez RGB osvětlení. Navzdory tomuto rozdílu mají společný ucelený vzhled. Design produktů vyjadřuje decentní pocit hloubky a kontrastu textur díky použití dvou povrchových úprav, jedné lesklé a druhé matné. Pro větší hloubku je matný povrch modulů zkosený, což dodává další texturní prvek a futuristický vzhled. Pro sladění s ostatními produkty značky XPG jsou moduly opatřeny diagonálními protínajícími se liniemi a drážkami, které vytvářejí geometrické obrazce a tvary v podobě písmena X, jež si pohrávají s názvem značky XPG a vizuální identitou.

Nové moduly DDR5 od značky XPG mají přinést hráčům a počítačovým nadšencům v porovnání s moduly DDR4 znatelné zlepšení. Kromě vyšších frekvencí nad 4 800 MHz budou moduly také energeticky úspornější, protože budou namísto 1,2 V pracovat při napětí 1,1 V. Navíc budou moduly pro zvýšení účinnosti a stability vybaveny integrovaným obvodem pro správu napájení (PMIC) a technologií ECC (Error Correcting Code).