INDIAN MOTORCYCLE SI BERE ZPĚT TITUL A SLAVÍ VÍTĚZSTVÍ TROYE HERFOSSE V SÉRII ZÁVODŮ KING OF THE BAGGERS 2024

Trojnásobný australský šampion v kategorii superbiků Troy Herfoss se svým S&S Indianem Challenger poprvé v kariéře získává titul v kategorii bagger a překonává tak svého soupeře Kylea Wymana a tovární tým Harley-Davidson.

MINNEAPOLIS, MN. (1. října 2024) – Troy Herfoss má řádný důvod k radosti, protože se ve své první sezóně závodění ve Spojených státech hned stává šampionem. Poté, co během závěrečného kola v New Jersey Motorsports Park získal své sedmé vítězství v rámci série Mission King of the Baggers, získal trojnásobný australský šampion v kategorii Superbike pro Indian Motorcycle zpět vytoužený titul v kategorii amerických V-Twin motocyklů, když porazil svého rivala Kylea Wymana a tovární závodní tým Harley-Davidson.

Ačkoliv je Herfoss zkušeným jezdcem v závodech na dvou kolech na silnici i v terénu a má na svém kontě mistrovské tituly v australských závodech Dirt Track, Supermoto a Supersport, pilotování 282 kg vážícího amerického V-Twin baggeru na závodní dráze pro něj bylo na začátku roku 2024 úplnou novinkou. Ale po zahájení sezony s devíti po sobě jdoucími umístěními na stupních vítězů, včetně pěti vítězství, Herfoss předvedl své závodnické umění v sedle svého S&S Indianu Challenger s číslem 17 a rychle se stal jedním z vážných uchazečů v boji o titul.

“Toto vítězství je důkazem tvrdé práce a odhodlání celého továrního týmu Indian Motorcycle a S&S Cycle,” říká Herfoss. “Indian Challenger je fenomenální stroj a jsem vděčný za příležitost být součástí tohoto týmu a učit se od mého týmového kolegy Tylera O’Hary, který byl neuvěřitelnou oporou a pomohl tomuto týmu dosáhnout cíle znovu získat titul King of the Baggers. Vstoupit do této série bylo nezapomenutelnou cestou. Každý závod byl pro mě novou zkušeností a úroveň konkurence byla extrémně vysoká. Musel jsem se rychle přizpůsobit, ale bylo to neuvěřitelné soutěžit proti tak talentovaným jezdcům. Stát na pódiu a slavit tento titul s mým týmem je důkazem našeho závazku a splněným snem.”

Sezóna 18 závodů byla příběhem dvou jezdců, protože Herfoss a Wyman se předjížděli jak na trati, tak v tabulce. Herfoss ztrácel na Wymana pouhé dva body, a tak se v New Jersey rozhodovalo o titulu. V prvním závodě Herfoss otočil vývoj, když dojel na druhém místě a Wyman na třetím, a do finálového závodu tak šel s náskokem dvou bodů. Ve druhém závodě Herfoss předvedl své šampionské kvality a vedl s více než třísekundovým náskokem v průběhu závodu.

“Gratulujeme Troyovi k tomuto fantastickému úspěchu,” říká Gary Gray, viceprezident pro závody a servis Indian Motorcycle. “Jeho vítězství je ztělesněním závodního ducha, na kterém byla naše značka založena, a jsme nesmírně hrdí, že nás reprezentuje.”

Od debutu King of the Baggers v roce 2020, kdy O’Hara vyhrál úvodní závod na stroji S&S Indian Challenger, získal každý americký tovární tým s V-Twin motocykly jedno prvenství v seriálu: Indian Motorcycle v roce 2022 a Harley-Davidson v roce 2021. Herfossovo prvenství z roku 2024 přináší továrnímu týmu Indian Motorcycle druhý celosezónní titul a vrací startovní číslo 1 zpět na S&S Indian Challenger.

Závodní tým S&S Indian Challenger sponzorují společnosti S&S, Progressive, Mission Foods, Drag Specialties, Parts Unlimited a Performance Finance.