Společnost QNAP oficiálně vydala QTS 5.2 a představuje Centrum zabezpečení pro aktivní sledování aktivity souborů, zvýšené zabezpečení a ochranu dat

Společnost QNAP® Systems, Inc. (QNAP) oficiálně oznamuje vydání operačního systému QTS 5.2 NAS. Významnou funkcí této verze je uvedení Centrum zabezpečení, které aktivně monitoruje aktivity se soubory a brání hrozbám ransomwaru. Kromě toho se zvyšuje zabezpečení systému díky podpoře samošifrovacích jednotek TCG-Ruby (SED). Byly provedeny rozsáhlé optimalizace s cílem zefektivnit provoz, konfiguraci a procesy správy, což výrazně zlepšuje celkový uživatelský komfort.

„Velmi si vážíme neocenitelné zpětné vazby, kterou nám poskytli naši skvělí beta testeři QTS 5.2 a která nám pomohla doladit tuto oficiální verzi,“ řekl Tim Lin, produktový manažer společnosti QNAP, a dodal: „Společnost QNAP se i nadále snaží zajistit, aby naše řešení pro ukládání a správu dat byla stále aktuální a nabízela spolehlivá úložná řešení NAS, která splňují zvýšená očekávání dnešních uživatelů.“

Klíčové nové funkce v systému QTS 5.2:

  • Obrana proti ransomwaru pomocí Centrum zabezpečení: Tento prvek aktivně sleduje činnosti se soubory a preventivně chrání zabezpečení dat. Po zjištění podezřelého chování souborů systém rychle zavede ochranná opatření (například zálohování nebo blokování), aby zmírnil rizika a zabránil ztrátě dat v důsledku hrozeb ransomwaru, útoků nebo lidské chyby.
  • Technologie akcelerace SMB Daemon pomocí režimu jádra: QTS 5.2 podporuje SMB Daemon v režimu jádra pro optimalizaci přenosového výkonu NAS SMB. Toto vylepšení je patrné zejména při použití architektury úložiště typu all-flash.
  • Podpora standardu TCG-Ruby SED: TCG Ruby poskytuje specifikace pro NVMe a další moderní technologie ukládání dat, které odpovídají současným potřebám podniků a datových center a usnadňují dodržování předpisů (například GDPR, HIPAA a HITECH). SED šifruje data na celém disku prostřednictvím vestavěného šifrovacího procesoru, čímž přidává další vrstvu ochrany pro zabezpečení informací.
  • Flexibilní zálohování/obnovení nastavení systému NAS: Uživatelé nyní mohou zálohovat nastavení systému NAS s podrobnými informacemi o obsahu zahrnujícími nastavení systému, sítě a oprávnění. Během procesu obnovy mají uživatelé možnost selektivně obnovit konkrétní položky, například nastavení oprávnění nebo konfigurace sítě.
  • Praktický seznam aplikací pro výměnu zařízení: Uživatelé mohou do služby myQNAPcloud nahrát seznam aplikací nainstalovaných na svém NAS. To umožňuje rychlou instalaci stejných aplikací na nová nebo více zařízení NAS, což zjednodušuje výměnu zařízení a správu.
  • Rychlejší spouštění/vypínání NAS: QTS 5.2 zvyšuje rychlost spouštění a vypínání až o 30%.
  • Pohodlné přihlášení do domény AD: Po integraci QNAP NAS se službou domény mohou uživatelé domény snadno přistupovat k NAS pomocí svých přihlašovacích údajů k doméně. Uživatelé se nyní mohou rychle přihlásit zadáním pouze svého doménového uživatelského jména, čímž odpadá nutnost zadávat název domény AD.
  • Úplné zálohování systému Windows® v počítačích a serverech: Pomocí nástroje NetBak PC Agent v systémech Windows® mohou uživatelé efektivně zálohovat celé systémy, disky, složky a soubory na své zařízení QNAP NAS pro bezproblémovou obnovu. Mohou také využívat výhod globální deduplikace a inovativní technologie syntetického inkrementálního zálohování pro výrazně rychlejší zálohování a obnovu.

Zjistěte více o systému QTS 5.2 na adrese https://www.qnap.com/go/qts/5.2.0.
Poznámka: Funkce se mohou měnit a nemusejí být k dispozici pro všechny produkty společnosti QNAP.