POLARIS A TÝM SEBASTIAN LOEB RACING SE VRACÍ NA DAKAR, ABY OBHÁJILI TITUL V KATEGORII SSV

Photo Julien Delfosse / DPPI

Jezdec týmu Sebastien Loeb Racing Xavier De Soultrait se vrací, aby obhájil titul SSV  

Tým Polaris Factory Racing bude zastupovat Američan Brock Heger s navigátorem Maxem Eddym

Společnost Polaris Off Road oznamuje svou účast na 47. ročník závodu Rallye Dakar, na kterém se poprvé představí Brock Heger z týmu Polaris Factory Racing a jeho navigátor Max Eddy Jr. V rámci pokračování úspěšné spolupráce s týmem Sebastienem Loebem Racing (SLR) se vrátí také Xavier De Soultrait, aby obhájil titul v kategorii SSV. Oba jezdci budou pilotovat titulem osvědčený stroj RZR Pro R Factory 2. generace, jediné tovární závodní UTV vyvinuté speciálně pro zdolávání nejnáročnějších pouští světa a překonávání nesrovnatelných nároků 12 etap a 14 dní Dakaru.

Heger, který si v roce 2023 zajistil titul v sérii závodů SCORE Pro UTV Open Championship, přenese své vítězné zkušenosti na světovou scénu v Saúdské Arábii. De Soultrait se mezitím nemůže dočkat návratu a obhajoby titulu mistra v kategorii SSV, kde získal dvě etapová vítězství (včetně Prologu), pět umístění v první trojce a další tři umístění v první pětce. Obhajovat bude po boku svého navigátora Martina Bonneta.

„Loňské vítězství bylo nejen monumentálním úspěchem pro Polaris a tým SLR, ale také demonstrací výkonu, propracovanosti a naprosté odolnosti naší platformy RZR Pro R Factory,“ říká Alex Scheuerell, technický ředitel Polaris Factory Racing. „Jsme nadšeni, že do této neuvěřitelně úspěšné spolupráce se SLR můžeme zapojit dva členy našeho továrního týmu Polaris. Brock Heger po mimořádných výkonech v sérii SCORE a King of the Hammers Desert Challenge ukázal, že je pro tuto výzvu připraven, a s podporou Maxových bohatých zkušeností z Dakaru se těšíme, až toto duo bude soutěžit na globální scéně.“

V loňském roce měla premiéru druhá generace platformy RZR Pro R Factory. Do roku 2025 se tento závodní stroj vrací s dalšími vylepšeními výkonu a odolnosti. RZR Pro R Factory se může pochlubit jednodílným podvozkem, pevnějším a tužším rámem, nastavitelným odpružením či novými a vylepšenými elektronickými komponenty a je opět připraveno vyrazit do saúdskoarabské pouště. Společná vylepšení jsou výsledkem neustálého testování, vývoje a zdokonalování mezi týmy a jezdci. Speciálně pro Dakar je navíc stroj vybaven integrovanou zásobou náhradních dílů a nářadí, aby si jezdci mohli provádět vlastní opravy přímo na trati.

Ačkoli je RZR Pro R Factory vybaveno prémiovými, závodními díly, většina hlavních komponentů stroje zůstává zcela sériová a vychází z revoluční platformy RZR Pro R. Mezi tyto sériové díly patří motor ProStar Fury 2,0 l, přední a zadní náhon, převodovka, posilovač řízení, ložiska kol, všechny komponenty CVT včetně řemene, kulové čepy a vlečná ramena.

Jezdci Polaris budou soutěžit v nejtvrdším závodě na světě, který začíná 3. ledna 2025 ve městě Bisha a končí 17. ledna 2025 v Shubaytah v Saúdské Arábii.

Chcete-li se dozvědět více, navštivte stránky Polaris.com/RZR nebo sledujte Facebook, Instagram, YouTube a X. Chcete-li sledovat tým Sebastien Loeb Racing, podívejte se na jejich Instagram.