Vysoký výkon v elegantním designu pro cestování nalehko – přestavujeme nové notebooky Satellite U a M

• Extrémně tenké a lehké se stylovým stříbrným šasi z kartáčovaného hliníku a s možností dotykové obrazovky
  • Díky plnohodnotné výbavě, pokročilým možnostem připojení a dlouhé výdrži na baterii jsou ideální pro použití doma i na cestách
  • Patří mezi ně model Satellite U50t, první 15,6″ (39,6cm) Ultrabook™ od Toshiby

Tisková zpráva ke stažení v češtině
Tisková zpráva ke stažení ve slovenštině

Společnost Toshiba Europe GmbH dnes představila nové notebooky Satellite a Ultrabooky™. Jsou ideální volbou pro ty, kdo chtějí tenký, lehký a bohatě vybavený notebook za příznivou cenu. Všechny modely spojují praktičnost a vysoký výkon s krásným elegantním designem, který byl navržen pro použití doma i na cestách.

Model Satellite U50t je první 15,6″ (39,6 cm) Ultrabook™ od Toshiby. Je vybaven desetibodovým dotykovým displejem pro snadné ovládání grafického rozhraní Windows 8. Tento vysoce výkonný, a zároveň cenově dostupný Ultrabook™ se také může pochlubit displejem s výraznými barvami a dlouhou výdrží na baterii. To zajistí pohodlnější sledování obrazu na cestách.

15,6″ (39,6cm) modely Satellite M50, M50t, M50D a M50Dt nabízí možnost osazení nejnovější grafickou kartou NVIDIA® pro lepší zážitek při zábavě. Kromě toho mají modely M50t a M50Dt dotykový displej, zatímco jsou M50D a M50Dt vybaveny procesory APU nové generace od AMD.

Praktický design, krása na první pohled

S váhou pouhých 2,1 kg a tloušťkou 21,1 mm jsou nové notebooky Satellite a Ultrabooky™ stejně praktické jako krásné. Stylové stříbrné kartáčované šasi s povrchovou úpravou v podobě vlasových linek příspívá k exkluzivnímu a líbivému vzhledu. Vzorování také přispívá k vyšší odolnosti a trvanlivosti těchto notebooků i při jejich častém přenášení. Displej s úhlopříčkou 15,6″ (39,6 cm) zaručuje pohodlné sledování obrazu a tenká, přitom lehká konstrukce zase poskytne vynikající mobilitu. I podsvícená klávesnice, která usnadňuje psaní ve slabě osvětleném prostředí, je příkladem toho, že v sobě tyto notebooky kombinují užitečnost, pohodlí a spolehlivost.

S vysokým výkonem

Všechny nové notebooky se mohou pochlubit celou řadou nejmodernějších technologií. Například modely Satellite U50t jsou osazeny ultrabookovými procesory Intel® Core™ čtvrté generace, které v sobě mají integrovánu výkonnou grafiku Intel® HD Graphics 4400.

Modely Satellite M nabízí možnost výběru mezi procesory ze čtvrté generace Intel® Core™ nebo z nové generace procesorů APU od AMD. Jde tedy o nejnovější procesory, které se vyznačují zrychlením většiny úloh a vyšší efektivitou. Možnost výběru je také u grafických karet – mezi integrovanou Intel® HD Graphics 4400 a dedikovanou NVIDIA® GeForce® GT 740M se 2 GB videopaměti a technologií NVIDIA® Optimus™. Můžete se tak těšit na lepší zážitky ze zábavy.

Vynikající kvalita obrazu i zvuku

I přes svou nízkou hmotnost se mohou nové notebooky Satellite U a M od Toshiby pochlubit stejnými audiovizuálními prvky jako velké notebooky. Zvuk vysoce kvalitních stereo reproduktorů doplňuje funkce DTS® Studio Sound™, která optimalizuje jeho kvalitu pro křišťálově čisté podání zvuku a bohaté hluboké basy. Displej s HD rozlišením a LED podsvícením zase poskytuje brilantní, živější barvy a ostřejší detaily, které vás do obrazu ještě více pohltí.

Plně vybaven a připraven na cesty

Všechny modely jsou osazeny plnohodnotnými porty pro snadné připojení jakéhokoli zařízení, a to bez nutnosti použití redukcí. Uživatelé tak mají vše, co potřebují k synchronizaci, sdílení a prohlížení souborů. Není zapotřebí ani připojení prostřednictvím kabelů. Technologie Intel® WiDi™ a Miracast™ nabízí  jednoduché streamování obrazu na kompatibilní zařízení. 3D multimediální obsah lze přes port HDMI s podporou 3D TV snadno prohlížet v HD kvalitě na 3D televizorech.

Navíc je každý nový notebook Satellite vybaven praktickým Bluetooth® 4.0 rozhraním, klasickým HDMI® portem, slotem pro SD kartu a webkamerou s HD rozlišením i stereo mikrofony s funkcí potlačení šumu. Ze tří dostupných USB portů jsou dva USB 3.0 pro ještě rychlejší přenos souborů mezi zařízeními. S pevným diskem s kapacitou až 1 TB je snadné ukládat a užívat si množství filmů, her, fotografií a dalšího obsahu pro maximální zábavu.

Nové řady Toshiba Satellite U a M:

• Až 16 GB RAM (2× 8 GB)
  • 15,6″ (39,6 cm)
  • Prostorný touchpad typu ClickPad s podporou gest a detekcí položené dlaně
  • Konektivita: 2× USB 3.0 (1× s funkcí Sleep-and-Charge), 1× USB 2.0, 1× HDMI® 1.4 s podporu 3D TV, slot pro SD kartu, gigabitová LAN, Bluetooth® 4.0, podpora Intel® Wireless Display (WiDi), Miracast™, Wi-Fi (802.11 b/g/n)
  • Vysoce kvalitní reproduktory s vylepšením zvuku DTS® Studio Sound™
  • HD webkamera se stereo mikrofonem
  • Výdrž na baterii až 7 hodin
  • Speciální stříbrný hliníkový povrch

Ultrabook™ Toshiba Satellite U50t:

• 4. generace procesorů Intel® Core™ určených pro Ultrabooky™
  • Intel® HD Graphics 4400
  • Desetibodový dotykový displej
  • Až 1TB HDD
  • Hmotnost: od 2,3 kg
  • Rozměry: 377,5 × 249,5 × 21,3 mm

Notebooky Toshiba Satellite M50, M50D a M50Dt:

• 4. generace procesorů Intel® Core™ nebo nejnovější procesory AMD APU
  • Grafická karta Intel® HD Graphics 4400, AMD Radeon™ HD nebo NVIDIA® GeForce® GT 740M se 2 GB grafické paměti
  • Možnost dotykové obrazovky
  • Až 1TB HDD
  • Hmotnost: od 2,1 kg
  • Rozměry: 377,5 × 249,5 × 21,3 mm

Nové řady notebooků Toshiba Satellite budou dostupné v průběhu třetího čtvrtletí 2013.