Toshiba uvádí před ukončením podpory Windows XP kampaň určenou pro SMB zaměřenou na partnery

Celoevropská kampaň pod názvem „Moderizujte s Toshibou“ je propojena s iniciativou společnosti Microsoft „Get2Modern“.

Toshiba Europe GmbH uvádí celoevropskou kampaň „Modernizujte s Toshibou” zaměřenou na prodej a marketing, jejíž cílem je podpořit obchodní partnery spolupracující s malými a středními podniky (SMB) před blížícím se ukončením podpory Windows XP a Microsoft Office 2003. Toshiba přichází s akční nabídkou určenou pro malé a střední podniky, která jim usnadní a cenově zpřístupní aktualizaci notebooků, a také poskytne marketingovou podporu. Tato kampaň úzce souvisí s iniciativou Microsoftu „Get2Modern“, jež firmy podporuje k přechodu na nejnověší verzi Windows a umožňuje tak plné využití výhod moderního operačního systému.

Podle odhadu Microsoft Corporation 30% malých a středních podniků momentálně používá systém Windows XP[1], který společnost Microsoft podporovala více než 12 let od jeho uvedení na trh v roce 2001. Počínaje dnem dnem 8 dubna 2014 Microsoft podporu tohoto stárnoucího operačního systému ukončí a výrobci softwaru a hardwaru přestanou podporovat výrobky, které pod Windowsem XP běží. To znamená, že zákazníci, kteří budou nadále používat nepodporovaný software, vystavují své firmy rizikům souvisejícím s bezpečností a kompatibilitou, a také s vyššími celkovými náklady na vlastnictví v případě, že podporu bude poskytovat třetí strana. Zároveň v důsledku tohoto rozhodnutí přijdou o hmatatelné výhody modernizace investicí do IT, tedy: výrazně vyšší bezpečnost, široké spektrum nástrojů, jejichž cílem je plnit potřeby mobilní pracovní síly, vyšší produktivitu uživatelů, a také nižší celkové náklady na vlastnictví. Investice do IT v podobě moderního operačního systému a hardwaru se zkrátka do budoucna zhodnotí.

„Jelikož nás čeká ukončení podpory Windows XP, spolu s Microsoftem pracujeme na tom, aby osoby zodpovědné za IT v malých a středních podnicích měly na vědomí dubnový termín a potřebu přechodu na jiný systém“, říká Tomáš Konečný, B2B Account Manager pro CZ/SK. „Podle odhadu IDC je využívání Windows XP pětkrát dražší než Windows 7[2], což je nepopíratelný finanční argument, který by společnosti měly zvážit. Kampaň „Modernizujte s Toshibou“ je zárukou, že naši obchodní partneři budou schopni svým zákazníkům zajistit konkurenceschopné a spolehlivé produkty a služby, které doprovází zkušenost s Toshibou.“

Partneři budou mít možnost nabídnout malým a středním podnikům nejnovější řadu firemních notebooků, včetně Portégé Z30, Tecra Z40 a Tecra Z50, které se vyznačují odolností, nízkou hmotností a jsou speciálně navrženy pro firmy. K dispozici je také nový Portégé R30, prémiový firemní notebook, a Tecra A50, univerzální firemní notebook.

Pro další podrobnosti navštivte webové stránky “Modernizujte s Toshibou” – www.toshiba-czech.com/getmodern