Toshiba dokončila akvizici výrobního zařízení HDD

Praha, Česká republika, 15. května 2012 Toshiba Corporation (Tokyo: 6502)  dnes oznámila, že dokončila akvizici výrobního zařízení a souvisejících práv duševního vlastnictví některých 3,5 palcových pevných disků od Western Digital Corporation (burzovní index NYSE: WDC) a transfer všech akcií Toshiba Storage Device (Thajsko) Co., Ltd. do Western Digital.

Tisková zpráva ke stažení

Díky nově získané akvizici začíná Toshiba prodávat 3,5 palcové pevné disky pro stolní počítače a DVD rekordéry a zvyšuje dodávky near-line[1] pevných disků pro servery v segmentu trhu, který očekává růst.

Do budoucna bude Toshiba konsolidovat výrobu HDD do dvou výrobních zařízení na Filipínách a u smluvního výrobce v Číně. To umožní společnosti posílit svou konkurenceschopnost zvýšením efektivity výroby.

Po tomto posílení provozu HDD si dala společnost Toshiba za cíl zdvojnásobit tržby v tomto segmentu na 800 miliard jenů ve fiskálním roce 2014.

[1] Poznámka: Near-line podporuje velkokapacitní úložiště, zatímco on-line úložiště podporuje častý přístup k datům a vyhledávání. Pevné disky využívající Near-line nabízejí vyšší spolehlivost, než disky, které se používají pro stolní PC aplikace.

Toshiba je celosvětovým leaderem a inovátorem v prosazování vysoce kvalitních technologií. Výrobce se širokým záběrem oborů a dodavatel vyspělých elektronických a elektrických produktů zahrnuje digitální spotřební produkty, elektronická zařízení a jejich součásti, energetické systémy včetně zařízení pro jadernou energetiku, systémy průmyslové a sociální infrastruktury a vybavení pro domácnost.

Společnost Toshiba byla založena v roce 1875 a v současné době provozuje celosvětovou síť více než 730 společností s 204 000 zaměstnanci po celém světě, jejíž roční tržby přesahují 77 miliard USD. Další informace můžete získat na webových stránkách společnosti Toshiba www.toshiba.co.jp/index.htm.

+420 602 147 229